SMJEŠTAJ
LUKE

Luka je smještena na jugozapadnoj obali Istre južno od centra grada Pule na sjevernom djelu poluotoka Verudela.

Sa sjeverozapadne strane ogrljena borovim šumama, jugozapadno turističkim naseljem Verudela, sjeveroistočno lučicom Ribarska koliba, a istočno marinom Veruda.

Luci s mora prilazite sa juga ploveći između otoka Fratarski i naselja Punta Verudela. Moguće je uploviti i između otočića Freškerić i Fratarski, oplovljavajući Fratarski otok od juga prema istoku i sjeveru, sa desne strane ostavljajući kamp Banjole, uvalu Soline i Park šumu Soline. Uplovljavajući između otoka Frešker, Freškerić i kopna treba pripaziti na pličine. Bez peljara i navigacijskih karata ne preporučamo plovidbu među otocima.

DOLAZITE AUTOM

Ako dolazite u Istru sa zapada preporuka je da preko Trsta (IT) i Kopra (SLO) dođete na autoput – istarski ipsilon, sa sjevera preko Kopra (SLO) na ipsilon, a sa istoka preko Rijeke i tunela Učka.
Dolazite li ljeti sa autoputa u Pulu preporučamo obilazak centra grada Pula kroz zaobilaznicu Ul. Prekomorskih brigada.
Izvan glavne sezone u luku Bunarina možete doći i preko Rive, Arsenalske ulice, Tomasinijeve i ulice Veruda.

STIŽETE AVIONOM

Zračna luka Pula udaljena je 11,5 km od luke Bunarina, a cca. 7 km od centra Pule. Ispred zgrade zračne luke nalazi se stajališe taxi-a i autobusa. Zračna luka povezana je sa cijelim svijetom. 

DOLAZITE aUTOBUSOM

Autobusni kolodvor nalazi se 5 km od luke Bunarina i u centru grada Pula. Sa kolodvora možete gradskim autobusom stići u luku Bunarina. Linije 2a, 2c i 3a dovest će vas sa autobusnog kolodvora na stanicu Verudela udaljenu 20tak metara od luke Bunarina.

UDALJENOST OD NEKIH GRADOVA U EU

Koper (SLO) – 101 km
Rijeka (HR) – 102 km
Trieste (IT) – 113 km
Ljubljana (SLO) – 184 km
Zagreb (CRO) – 279 km
Graz (A) – 358 km
Vienna (A) – 524 km
Munchen (DE) – 606 km
Frankfurt (DE) – 918 km
 
 

Lučka uprava Pula, koja upravlja lučkim područjem luke Bunarina, stoji na raspolaganju za sve upite kao i luka Bunarina.

Uploviti možete i u luku Pula koja se nalazi u samom centru grada Pula.

Više o lučkom području Pule možete potražiti na stranicama Lučke uprave Pula.


SLOBODNO NAS KONTAKTIRAJTE

LUKA BUNARINA

LUČKA UPRAVA PULA